Præmiering

 

therecipe_498x330.jpg_498x330

Præmieringer tildeles på initiativ fra Guldborgsund Billedkunstråd. Værkerne kan være særligt kunstnerisk værdifulde generelt og/eller særligt værdifulde i den pågældende kunstners produktion.

Guldborgsund Billedkunstråd har i 2014 præmieret følgende værk:

Kristoffer & Mette Glyholt modtager en præmiering på 5.000 kr. for værket “Opskriften/The recipe”, der blev vist på skulpturudstillingen NATUR-lighed 2014 i Reventlowparken.

Rådets begrundelse:

“Kristoffer & Mette Glyholts bidrag til udstillingen er et objekt, der fra lang afstand er i dyb overensstemmelse med, hvad man oplever på tæt hold: en gammeldags kødhakkemaskine. Til trods for denne 1:1 oplevelse, så er skulpturen også overraskende.

For placeringen, materialet og skalaen af denne hverdagsgenstand midt i den romantisk anlagte park, gør både genstanden og omgivelsen absurd; og samtidig med at det er unaturligt, der hvor denne overdimensionerede kødhakker ligger og er, så formår den på en og samme tid at komme den romantiske tanke lidt i møde gennem materialevalget – de rå brædder. 

Kristoffer & Mette Glyholts råt tilvirkede kødhakker henviser et eller andet sted også til Lolland som landbrugsland med korn og kødproduktion. 

Guldborsund Billedkunstråd ønsker at præmiere værket, fordi det forholder sig hele vejen rundt til stedet og skulpturudstillingens beskrevne tema.”
therecipe2_498x330.jpg_498x330