Guldborgsund Billedkunstråd

Hele to hæderslegater uddelt af Guldborgsund Billedkunstråd

Guldborgsund Billedkunstråd afholdt tirsdag den 2. november 2021 netværkstræf for de professionelt arbejdende kunstnere i Guldborgsund og Lolland kommuner samt billedkunstrådene i Faxe og Vordingborg kommuner. Ved træffet skulle formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, uddele Billedkunstrådets årlige hæderslegat, men i sin tale afslørede han, at der ville blive uddelt et ekstra legat i år.

Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget, Martin Lohse, uddeler et af de to hæderslegater

Guldborgsund Billedkunstråd mødtes i tirsdags til netværkstræf på Fuglsang Kunstmuseum, hvor der blandt andet skulle uddeles et hæderslegat. Legatet uddeles til en person, som repræsenterer det professionelle kunstmiljø i Guldborgsund Kommune, og som har udmærket sig ved en særlig indsats. I år var dog lidt anderledes, da der blev uddelt hele to legater á 10.000 kr.

Modtagere af Billedkunstrådets Hæderslegat 2021:

  • Kunstnerisk leder af festivalen Lys over Lolland, Susanne Grue Jørgensen
  • Fuglsang Kunstmuseums kunstformidler, Guri Skygge Andersen

I sin tale til de to legatmodtagere lagde Martin Lohse blandt andet vægt på det store stykke arbejde, de hver især gør for at inddrage borgere i kunsten:

”Begge legatmodtagere er modige og visionære og udfordrer os på vores vanetænkning. De opererer i øjenhøjde med stor menneskelig og kunstnerisk empati og er aldrig bange for at tage fat. Begge er opsøgende og inviterende og indbyder os til at engagere os. Ikke bare i kunsten men også i den verden, der omgiver os.”

Ud over overrækkelsen af de to hæderslegater blev etableringen af et kunstnerhus diskuteret. Kunstnerhuset er tænkt som et åbent og eksperimenterende sted, hvor billedkunstnere med virke i Guldborgsund kan mødes med både hinanden og publikum.

Guldborgsund Billedkunstråd hører til blandt landets ældste og har fungeret siden 2009. Rådet er nedsat af Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget og er dannet med det formål at kvalificere og målrette borgernes møde med den professionelle billedkunst og gøre den nærværende i hverdagen.

Guldborgsund Billedkunstråd

Seneste nyheder