Guldborgsund Billedkunstråd

Netværkstræf 2021

Personlig invitation til

NETVÆRKSTRÆF FOR DEN PROFESSIONELLE BILLEDKUNST

(Download invitationen her: Personlig invitation til Netværkstræf for den professionelle billedkunst)

Guldborgsund Billedkunstråd inviterer hermed til det årlige netværkstræf for den professionelle billedkunstscene i regionen. Igen i år har vi sammensat et program med oplæg, der skal give inspiration og perspektiver, ligesom vi har afsat tid til udveksling og networking ifm. den efterfølgende middag.

Tidspunkt og sted

Tirsdag den 2. november 2021 kl. 16.00-20.00 på Fuglsang Kunstmuseum.

Inviteret til netværkstræffet er professionelt arbejdende billedkunstnere i Guldborgsund Kommune og Lolland Kommune. Øvrige inviterede er Vordingborg Billedkunstråd og Faxe Billedkunstråd, samt de til billedkunstrådene tilknyttede kulturkonsulenter.

Program

Kl. 15.00-16.00

Gratis adgang til Fuglsang Kunstmuseum for de inviterede. Se blandt andet særudstillingen UDENDØRS. Landskabsmaleren Hans Friis.

Ønsker du at se udstillingen, giv da tilsagn om dette ved tilmelding, så dit navn kan blive skrevet i døren.

Kl. 16.00-16.15

Velkomst og præsentation af Guldborgsund Billedkunstråd.

Allan Axelsen, formand for rådet vil fortælle om rådets arbejde samt de overordnede linjer i rådets strategi. Desuden introduktion til netværkstræffets tema ’LOKALT KUNSTNERHUS’.

Kl. 16.15-16:30

Uddeling af Guldborgsund Billedkunstråds årlige hæderslegat v. formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune: Martin Lohse.

Snacks og bobler.

Kl. 16:30-16:45

Om kommunens vision for et lokalt kunstnerhus v. formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune: Martin Lohse.

Kl. 16:45-17:15

Oplæg v. Foreningen Institut Funder Bakke om at drive et kunsthus med både atelier og udstillingsfaciliteter (inkl. 5 min. til spørgsmål).

Foreningen Institut Funder Bakke er et kulturinstitut med hovedsæde i et renoveret brutalistisk atelier i kanten af skoven på Funder Bakke ved Silkeborg. Institut Funder Bakke åbnede officielt sit program i marts 2019 og har siden vist forskellige udstillinger. I første kvartal af 2021 omdannede IFB sammen med Aarhus Billedkunstcenter midlertidigt udstillingsstedet til et lille residency. Tilbuddet gjaldt for kunstnere, musikere, forfattere, performere, kuratorer og tænkere, som kunne søge om et arbejdsophold i 14 dage på IFB. Med opholdet fulgte 5000 kr. til rejse og fornødenheder.

Kl. 17:15-17:45

Oplæg v. billedkunstnere Peter Holm og Karin Lind fra projektrummet teksas, Græsted (inkl. 5 min. til spørgsmål).

Peter Holm og Karin Lind har ombygget en tidligere fabriksbygning i Nordsjælland, der nu rummer både udstillingsrum, atelierer og en lejlighed til artist-in-residence-forløb. Herudover er der et 8000 m2 grønt område rundt om teksas, der bliver brugt til udendørs projekter. Peter Holm og Karin Lind kuraterer, skaber, viser og formidler værker af kolleger fra både ind- og udland. De har skabt et kunstcenter i ’periferien’, hvor lokalsamfundet og andre besøgende kan møde og gå i dialog med kunstnere og kunsten i anderledes, ikke-institutionelle rammer.

Kl. 17.45-18:00

Pause

Kl. 18:00-18:15

Kort præsentation af Billedkunstrådets nye KIG-rapport (Kunst i Guldborgsund) v. næstformand i Guldborgsund Billedkunstråd, Lisbeth Tolstrup

Kl. 18:15-18:45

Workshops om perspektiverne for et kunstnerhus i Guldborgsund Kommune.

Deltagerne fordeles på tre stationer for at tale nærmere om muligheder. Most/vand og snacks.

Kl. 18:45-19:00

Opsamling in plenum.

5 minutter til hver ’station’.

Kl. 19:00-20:00

Fælles middag og kaffe/kage.

Kl. 20:00

Tak for i aften v. formand Allan Axelsen og kort evaluering af netværkstræffet.

Kl. 20.15

Museet lukker

Vi glæder os til at se dig!

— Med venlig hilsen

Allan Axelsen, Formand Lisbeth Tolstrup, Næstformand Claudio Bannwart, Repræsentant for det nationale kunstmiljø Tine Nielsen Fabienke, Museumsinspektør v. Fuglsang Kunstmuseum Charlotte Bonde Wiberg, Repræsentant for Center for Teknik & Miljø

Tilmelding

Tilmelding sker til kulturkonsulent og sekretær for Guldborgsund Billedkunstråd, Julie Damgaard, senest den 26. oktober 2021 kl. 12. Husk at gøre opmærksom på, om du ønsker at se udstilling på Fuglsang Kunstmuseum inden træffet, og om du har særlige ønsker i forhold til forplejning (vegetar el.lign.).

Deltagerliste med kontaktoplysninger udleveres på mødet. Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte undertegnede.

— Med venlig hilsen

Julie Damgaard
Kulturkonsulent og sekretær for Guldborgsund Billedkunstråd
E.mail: judn@guldborgsund.dk
Tlf: +45 25181899

 

Guldborgsund Billedkunstråd

Seneste nyheder